Reseptit
Tuorepasta on arjen luksusta tai pyhäpäivän herkku, ihan miten haluat sen valmistaa.
Tuorepastan valmistat nopeasti, kun et ehdi käyttää kokkailuun aikaa tai kun haluat käyttää ajan ruokavieraidesi kanssa seurusteluun. Egget tuorepastan yksinkertainen herkullisuus päästää kokkailutaitosi loistamaan.
Hyvään ruokaan ei välttämättä tarvita vaakaa ja desimittaa. Kourallinen tuota ja hyppysellinen tätä riittää. Lähes kaikissa resepteissämme on vähän säätämisen varaa, oman maun tai saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Jos joku määrä on onnistumisen kannalta oltava täsmällinen, se on mainittu reseptissä.
Ragù
500 g naudan jauhelihaa
tölkki tomaattimurskaa
1-2 keskikokoista porkkanaa
pätkä varsiselleriä
valkosipulin kynsi – tai kaksi, oman maun mukaan
punaviiniä
öljyä, suolaa ja mustapippuria
Ruskista jauheliha, lisää siihen suolaa ja nosta se odottamaan. Kuullota padassa öljyssä pieneksi pilkottua valkosipulia, porkkanaa, ja varsiselleriä. Lisää jauheliha pataan ja kaada päälle loraus (noin 1dl) punaviiniä. Sekoittele ja anna viinin vähän haihtua. Lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Tarjoile tagliatellen kera ja tämänkin pastan kruunaa tietysti parmesaaniraaste.
Napolilainen tomaattikastike
Tätä tomaattikastiketta voi ja kannattaa keittää kerralla isompikin annos ja vaikka pakastaa osa. Tuoreet tomaatit ovat tietysti parhaita, mutta saa myös oikaista säilykehyllyn kautta.
Punasipulia
Tomaattimurskaa (esimerkiksi Mutti käy oikein hyvin)
basilikaa
voita
suolaa ja mustapippuria
Pilko sipulit ja kuulota niitä voissa pannulla, matalalla lämmöllä useita minuutteja. Kaada tomaattimurska joukkoon ja lisää vähän suolaa. Anna hautua 15-20 minuuttia. Silppua joukkoon basilikaa.
Hurauta kastikkeen rakennetta sileämmäksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Laita kastike takaisin pannuun, lämmitä vielä muutamia minuutteja, tiputa joukkoon nokare voita (nokare=muutamia kymmeniä grammoja, riippuen valmistamastasi kastikemäärästä). Lisää vielä suolaa ja pippuria. Tarjoile tuorepastan ja parmesanin kera.
Savulohi-Kipparikermapasta
Tämä on yksi Pastaamo-perheen ykkössuosikeista, joka maistuu kaikille perheenjäsenille. Ja mikä parasta, tämä on valmis reilussa viidessä minuutissa.
1 purkki Kipparikermaa (Valio Kippari-savujuusto ruokakerma)
2 dl kuohukermaa (tai kevyempi versio pelkällä Kipparilla)
pala savustettua kirjolohta
suolaa ja mustapippuria
Kaada kermat paistinpannuun, anna niiden hieman kiehahtaa.
Lisää lohi pannulle ja painele sitä pienempiin palasiin. Lisää suolaa makusi ja lohen suolaisuuden mukaan.
Keitä samalla pasta. Voit kaataa keitetyn pastan pannulle tai tarjoilla kastikkeen ja pastan erikseen.
Maistuu tuollaisenakin, mutta lisää arjen luksusta saat tarjoamalla ruuan parmesaanilastujen ja rucolan kera.
Kantarellikermakastike
Kantarellilla, kermalla ja tuorepastalla ei voi mennä kovin pahasti pieleen!
Tämä on laiskan kokin versio, ei suurempia suurustamisia tai muitakaan kikkailuja.
Hurmaavaa makua purkillisesta kuohukermaa, toinen puoli kevytkermaa paremmalle omatunnolle.
1 litra kantarelleja
1 sipuli
voita paistamiseen
2 dl kuohukermaa
2 dl kevytkermaa
suolaa, mustapippuria ja timjamia maustamiseen.
Puhdista ja pilko sienet. Laita paistinpannulle voi, sipuli ja kantarellit. Paista, kunnes sienten neste pannulta on haihtunut. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla.
Kaada kermat sienien päälle pannulle ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
Keitä samalla pasta.
Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vielä suolaa ja mausta lopuksi tuoreella timjamilla.
Buffalomozzarellapasta
1-2 palloa buffalamozzarellaa
Muutama tomaatti tai rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 valkosipulin kynsi
basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Sekä tietenkin Egget Pastaamon tuorepastaa
Pilko, leikkaa, silppua ja sekoita täytteet, keitä pasta, yhdistä, mausta ja nauti
Pastaamon pesto
Pestossa voit säätää raaka-aineiden määriä oman makusi mukaan!
1-2 valkosipulin kynttä
kourallinen pinjansiemeniä
1-2dl parmesanraastetta
oliiviöljyä
basilikan lehtiä
suolaa (ja halutetessasi mustapippuria)
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne vähän ruskistuvat. Jauha siemenet morttelissa. Silppua sekaan basilika ja raasta sekaan parmesan ja valkosipulit. Painele seosta morttelin ”nuijalla” ja sekoita lusikalla. Lisää sekaan oliiviöljyä, kunnes peston koostumus on mielestäsi sopiva. Lisää suolaa makusi mukaan.
Pesto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Reseptit
Tuorepasta on arjen luksusta tai pyhäpäivän herkku, ihan miten haluat sen valmistaa.
Tuorepastan valmistat nopeasti, kun et ehdi käyttää kokkailuun aikaa tai kun haluat käyttää ajan ruokavieraidesi kanssa seurusteluun. Egget tuorepastan yksinkertainen herkullisuus päästää kokkailutaitosi loistamaan.
Hyvään ruokaan ei välttämättä tarvita vaakaa ja desimittaa. Kourallinen tuota ja hyppysellinen tätä riittää. Lähes kaikissa resepteissämme on vähän säätämisen varaa, oman maun tai saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Jos joku määrä on onnistumisen kannalta oltava täsmällinen, se on mainittu reseptissä.
Ragù
500 g naudan jauhelihaa
tölkki tomaattimurskaa
1-2 keskikokoista porkkanaa
pätkä varsiselleriä
valkosipulin kynsi – tai kaksi, oman maun mukaan
punaviiniä
öljyä, suolaa ja mustapippuria
Ruskista jauheliha, lisää siihen suolaa ja nosta se odottamaan. Kuullota padassa öljyssä pieneksi pilkottua valkosipulia, porkkanaa, ja varsiselleriä. Lisää jauheliha pataan ja kaada päälle loraus (noin 1dl) punaviiniä. Sekoittele ja anna viinin vähän haihtua. Lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Tarjoile tagliatellen kera ja tämänkin pastan kruunaa tietysti parmesaaniraaste.
Napolilainen tomaattikastike
Tätä tomaattikastiketta voi ja kannattaa keittää kerralla isompikin annos ja vaikka pakastaa osa. Tuoreet tomaatit ovat tietysti parhaita, mutta saa myös oikaista säilykehyllyn kautta.
Punasipulia
Tomaattimurskaa (esimerkiksi Mutti käy oikein hyvin)
basilikaa
voita
suolaa ja mustapippuria
Pilko sipulit ja kuulota niitä voissa pannulla, matalalla lämmöllä useita minuutteja. Kaada tomaattimurska joukkoon ja lisää vähän suolaa. Anna hautua 15-20 minuuttia. Silppua joukkoon basilikaa.
Hurauta kastikkeen rakennetta sileämmäksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Laita kastike takaisin pannuun, lämmitä vielä muutamia minuutteja, tiputa joukkoon nokare voita (nokare=muutamia kymmeniä grammoja, riippuen valmistamastasi kastikemäärästä). Lisää vielä suolaa ja pippuria. Tarjoile tuorepastan ja parmesanin kera.
Savulohi-Kipparikermapasta
Tämä on yksi Pastaamo-perheen ykkössuosikeista, joka maistuu kaikille perheenjäsenille. Ja mikä parasta, tämä on valmis reilussa viidessä minuutissa.
1 purkki Kipparikermaa (Valio Kippari-savujuusto ruokakerma)
2 dl kuohukermaa (tai kevyempi versio pelkällä Kipparilla)
pala savustettua kirjolohta
suolaa ja mustapippuria
Kaada kermat paistinpannuun, anna niiden hieman kiehahtaa.
Lisää lohi pannulle ja painele sitä pienempiin palasiin. Lisää suolaa makusi ja lohen suolaisuuden mukaan.
Keitä samalla pasta. Voit kaataa keitetyn pastan pannulle tai tarjoilla kastikkeen ja pastan erikseen.
Maistuu tuollaisenakin, mutta lisää arjen luksusta saat tarjoamalla ruuan parmesaanilastujen ja rucolan kera.
Kantarellikermakastike
Kantarellilla, kermalla ja tuorepastalla ei voi mennä kovin pahasti pieleen!
Tämä on laiskan kokin versio, ei suurempia suurustamisia tai muitakaan kikkailuja.
Hurmaavaa makua purkillisesta kuohukermaa, toinen puoli kevytkermaa paremmalle omatunnolle.
1 litra kantarelleja
1 sipuli
voita paistamiseen
2 dl kuohukermaa
2 dl kevytkermaa
suolaa, mustapippuria ja timjamia maustamiseen.
Puhdista ja pilko sienet. Laita paistinpannulle voi, sipuli ja kantarellit. Paista, kunnes sienten neste pannulta on haihtunut. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla.
Kaada kermat sienien päälle pannulle ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
Keitä samalla pasta.
Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vielä suolaa ja mausta lopuksi tuoreella timjamilla.
Buffalomozzarellapasta
1-2 palloa buffalamozzarellaa
Muutama tomaatti tai rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 valkosipulin kynsi
basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Sekä tietenkin Egget Pastaamon tuorepastaa
Pilko, leikkaa, silppua ja sekoita täytteet, keitä pasta, yhdistä, mausta ja nauti
Pastaamon pesto
Pestossa voit säätää raaka-aineiden määriä oman makusi mukaan!
1-2 valkosipulin kynttä
kourallinen pinjansiemeniä
1-2dl parmesanraastetta
oliiviöljyä
basilikan lehtiä
suolaa (ja halutetessasi mustapippuria)
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne vähän ruskistuvat. Jauha siemenet morttelissa. Silppua sekaan basilika ja raasta sekaan parmesan ja valkosipulit. Painele seosta morttelin ”nuijalla” ja sekoita lusikalla. Lisää sekaan oliiviöljyä, kunnes peston koostumus on mielestäsi sopiva. Lisää suolaa makusi mukaan.
Pesto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.