Tätä tomaattikastiketta voi ja kannattaa keittää kerralla isompikin annos ja vaikka pakastaa osa. Tuoreet tomaatit ovat tietysti parhaita, mutta saa myös oikaista säilykehyllyn kautta.

Punasipulia
Tomaattimurskaa (esimerkiksi Mutti käy oikein hyvin)
basilikaa
voita
suolaa ja mustapippuria

Pilko sipulit ja kuulota niitä voissa pannulla, matalalla lämmöllä useita minuutteja. Kaada tomaattimurska joukkoon ja lisää vähän suolaa. Anna hautua 15-20 minuuttia. Silppua joukkoon basilikaa.
Hurauta kastikkeen rakennetta sileämmäksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Laita kastike takaisin pannuun, lämmitä vielä muutamia minuutteja, tiputa joukkoon nokare voita (nokare=muutamia kymmeniä grammoja, riippuen valmistamastasi kastikemäärästä). Lisää vielä suolaa ja pippuria. Tarjoile tuorepastan ja parmesanin kera.